De dag zinvol indelen

Een zinvolle invulling van de dag is belangrijk. Dagbesteding stimuleert je om jouw talenten te ontdekken in een veilige omgeving. Je kunt op jouw eigen niveau en tempo aan de slag met activiteiten die bij je passen.

Weardefol biedt verschillende vormen van dagbesteding

Er zijn veel verschillende soorten van dagbesteding: je kunt aan de slag in het groen, in een winkel of bijvoorbeeld met creatieve activiteiten. Kinderen met een beperking kunnen terecht op het orthopedagogisch centrum. De dagbesteding voor mensen met een ernstige meervoudige beperking richt zich met name op beleving.

Arbeidsmatige dagbesteding

Wanneer je graag nuttig aan het werk gaat maar (nog) niet toe bent aan een betaalde baan kun je beginnen met arbeidsmatige dagbesteding. Je gaat werken met veel begeleiding en in een beschermde omgeving. Zo kun je jouw vaardigheden oefenen en je talenten ontdekken.

Weardefol biedt uiteenlopende vormen van arbeidsmatige dagbesteding aan. Onze professionele begeleiders zorgen voor uitdagende werkzaamheden die passen bij jouw doelen en talenten. Zij ondersteunen jou precies zoals jij dat nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan activiteiten als:

  • Eenvoudig productiewerk
  • Dierverzorging
  • Kantinewerkzaamheden
  • Kunstactiviteiten
Dagbesteding

Werken met plezier

Het werk is eenvoudig en routinematig. Je leert samenwerken en werkt aan een doel. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt zodat je kunt ontwikkelen en groeien. Arbeidsmatige dagbesteding kan mensen soms ook helpen om werkfit te worden en om een stap te maken richting betaald werk. Dit hoeft echter lang niet altijd een doel op zich te zijn. Arbeidsmatige dagbesteding is een waardevolle invulling van de dag. We helpen je om zo zelfstandig mogelijk aan het werk te zijn. Zodat je voldoening kunt halen uit dat wat je doet.

Voor wie is er arbeidsmatige dagbesteding?

Er is voor arbeidsmatige dagbesteding een indicatie nodig. Je ontvangt geen salaris voor het werk dat je uitvoert.

Wil je meer weten?