De dag zinvol indelen

Een zinvolle invulling van de dag is belangrijk. Dagbesteding stimuleert je om jouw talenten te ontdekken in een veilige en gecontroleerde omgeving. Je kunt op jouw eigen niveau en tempo aan de slag met activiteiten die bij je passen.

Weardefol biedt verschillende vormen van dagbesteding

Er zijn veel soorten van dagbesteding: je kunt aan de slag in het groen, in een winkel of bijvoorbeeld met creatieve activiteiten. Kinderen met een beperking kunnen terecht op het orthopedagogisch centrum. De dagbesteding voor mensen met een ernstige meervoudige beperking richt zich vooral op beleving.

Arbeidsmatige dagbesteding

Wanneer je graag nuttig aan het werk gaat maar (nog) niet toe bent aan een betaalde baan, dan kun je beginnen met arbeidsmatige dagbesteding. Dat is werken met veel begeleiding in een beschermde omgeving. Zo kun je jouw vaardigheden oefenen en in alle rust je persoonlijke kwaliteiten ontdekken.

Weardefol biedt uiteenlopende vormen van arbeidsmatige dagbesteding. Onze professionele begeleiders zorgen voor uitdagende werkzaamheden die passen bij jouw persoonlijke doelen en vaardigheden. Ze ondersteunen jou precies daar waar je het goed kunt gebruiken. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Eenvoudig productiewerk
  • Dierverzorging
  • Kantinewerkzaamheden
  • Kunstactiviteiten
Dagbesteding

Werken met plezier

Het werk is overzichtelijk en je krijgt er snel handigheid in. Je leert samenwerken en werkt aan een helder doel. Je krijgt de ondersteuning die je nodig hebt zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Arbeidsmatige dagbesteding kan mensen ook helpen om werkfit te worden en de stap te maken richting betaald werk. Dit hoeft echter lang niet altijd een doel op zich te zijn. Arbeidsmatige dagbesteding is een waardevolle invulling van de dag. We helpen je om zo zelfstandig mogelijk aan het werk te zijn. Zodat je optimaal voldoening haalt uit dat wat je doet.

Voor wie is er arbeidsmatige dagbesteding?

Voor arbeidsmatige dagbesteding is altijd een indicatie nodig. Je ontvangt geen salaris voor het werk dat je uitvoert. In een persoonlijk gesprek vertellen we er graag meer over.

Wil je meer weten?