Stap voor stap verder

Werk, school, financiën en vrije tijd. Het is best lastig om alles goed voor elkaar te hebben én te houden. Soms gaat het mis. Misschien omdat je boos bent, omdat het lastig is om afspraken na te komen of omdat er financiële moeilijkheden ontstaan. Op die momenten kun je wel wat hulp gebruiken.

Weardefol helpt jou om je leven op orde te krijgen. Dit doen we met een-op-een hulp. Een ondersteuner helpt je bij de belangrijkste obstakels en wat je zelf kunt doe je zelf. Je kunt altijd terugvallen op de persoonlijke ondersteuner als dat nodig is. Zo sta je er nooit alleen voor.

Ondersteuning die bij jou past

De praktische ondersteuning die Weardefol biedt, sluit aan bij jouw ondersteuningsvraag. We luisteren daarom altijd eerst goed naar jouw verhaal. Waar loop je tegenaan, wat vind je moeilijk, wat kun je zelf en wie kan je helpen?

Samen denken we na over oplossingen. Over hoe het voor jou beter kan. Wat je zelf kunt doen en waar je echt ondersteuning bij nodig hebt. Afspraken nakomen op werk en school, betere sociale contacten of meer structuur in je dag. Wij helpen je met de uitdagingen die er dagelijks op jouw pad komen.

Zelf doen met onze hulp

Afspraken nakomen op werk en school, betere sociale contacten of meer structuur in je dag? We zetten jouw doelen in een stappenplan. Hierin staan de punten waarmee jij aan de slag gaat. Zelf doen is belangrijk. We ondersteunen je zoveel mogelijk.

We kunnen je helpen met:
  • Wonen
  • Werk en activiteiten
  • Psychische en lichamelijke gezondheid
  • Zingeving
  • Sociale omgeving
  • Financiën en administratie
Individuele begeleiding

Ook als het weer beter gaat

Als de situatie erom vraagt is de ondersteuning in het begin intensief. Dan zien en spreken we elkaar dus regelmatig. Soms is het daarna prima om wat minder vaak af te spreken. Maar we blijven in contact, ook wanneer je het leven weer op de rit krijgt. Het is onze inzet om je één vast aanspreekpunt te geven.

Kortom, we staan voor je klaar en laten elkaar niet direct lost als het goed gaat. We bieden je veiligheid zodat je bij een mogelijke terugval ook direct weer op ons kunt rekenen om de stap naar voren maken. Voor een stabiele en duurzame toekomst!

Wil je meer weten?