Digicontact

Digicontact wordt geleverd door Philadelphia en is beschikbaar voor alle inwoners die gebruik maken van ondersteuning van Weardefol of een van de samenwerkende partijen.

DigiContact levert door middel van (beeld)bellen 24/7 ondersteuning op afstand aan zorgvragers en mantelzorgers in onder meer de:

  • VG
  • GGZ
  • Jeugdzorg
  • en ouderenzorg.

Dit doen wij in samenwerking met zorgorganisaties die zorg ‘achter de voordeur’ leveren.

Digicontact

Ons multidisciplinaire team van begeleiders maakt gebruik van een geavanceerde beeldbeltechnologie. Hierdoor is bijvoorbeeld echt oogcontact mogelijk. Met slechts één druk op de knop is er rechtstreeks verbinding met onze begeleiders op alle momenten van de dag en nacht.

Onze speciaal ontwikkelde app is er voor iOS en voor Android apparaten, dus via iedere telefoon of tablet is DigiContact te bereiken. De app is zo eenvoudig dat kennis, ervaring of training niet nodig is; zelfs voor mensen die niet digitaal vaardig zijn.
Alle gesprekken worden gevoerd vanuit een geluiddichte studio. Wij voldoen aan alle geldende AVG-regels

Gebruikers van DigiContact zijn veelal mensen die zelfstandig wonen, eventueel met een aantal uren per week begeleiding. Ook ondersteunen wij mensen die wonen binnen een zorginstelling, waar niet de gehele dag en/of nacht begeleiding aanwezig is.
Ontstaat er een hulpvraag en is er geen begeleider aanwezig, dan is er door DigiContact 24/7 een mogelijkheid om in contact te komen met een begeleider via beeldbellen. Dit zorgt voor rust en zelfvertrouwen bij de gebruikers. De zelfredzaamheid wordt vergroot en escalaties worden vermeden.
Naast onze dienstverlening voor zorgvragers bieden wij ook 24/7 bereikbaarheid voor mantelzorgers en zorgmedewerkers.

Meer informatie over digicontact is te vinden op: digicontact.nl