Werken en leren bij Weardefol

Het is belangrijk om zo veel als mogelijk deel te nemen aan de samenleving. Door je talenten te ontdekken, kun je jezelf ontwikkelen op een manier die bij jou past. In de ondersteuning van ‘Mijn Werk’ richten we ons op vaardigheden die je nodig hebt om je persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen en te gebruiken.

Door je bewust te worden van jezelf, ervaar je wat jouw sterke (en minder sterke) eigenschappen zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Een open vizier helpt je om nieuwe dingen uit te proberen en daar weer van te leren. We motiveren iedereen om elke dag positief te beginnen, zo beleef je plezier aan het werk en pak je zonder moeite die extra opdracht mee. Omgaan met tegenslagen hoort daar ook bij, dat maakt je weerbaar en vindingrijk in het zoeken naar oplossingen. Durf te vragen, zorg dat je weet wat er van je wordt verwacht en pak de kansen die je krijgt!

‘Mijn Werk’ bij Weardefol

Het ‘Mijn Werk’ programma wordt geboden door Philadelphia. Zij leveren verschillende manieren van leren en werken. Samen kijken we wat goed bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met arbeidsmatige dagbesteding of het traject ‘werkfit maken’. Daarin werk je op je eigen tempo en pik je snel nieuwe vaardigheden op.

In het leerwerktraject doe je niet alleen nieuwe vaardigheden op, je leert ook echt een vak. Als beloning ontvang je daarvoor een branche-erkend certificaat. Dat maakt werk zoeken natuurlijk net even wat makkelijker. In je zoektocht naar een betaalde baan kun je hulp krijgen van een jobcoach. Deze persoon kan jou zelfs ondersteunen als je werk hebt. Zodat jij je baan kunt behouden en een voldoening in je leven ervaart.

Wil je meer weten?